Veldhuis Media is een modern grafimediabedrijf en dé specialist op het gebied van full colour producties.

Veldhuis Media groeit verder in Meppel


Uit ons algemene persbericht

19 jaar geleden startte het bedrijf Veldhuis Media als kleine drukkerij met 13 mede­werkers aan de Kaagstraat in Raalte. In de achterliggende 19 jaren heeft de focus en het verder ontwikkelen van zijn specialisme het bedrijf getransformeerd tot één van de toonaangevende moderne grafische bedrijven in Nederland. Met het specialisme op het gebied van Brochures, Magazines, Catalogi, boeken en boekachtige producten, veelal met een periodiek karakter, heeft het bedrijf nu een omvang bereikt waarbij de huidige huisvesting te krap is geworden voor verdere groei. 

Omdat het bedrijf voldoende kansen en mogelijkheden ziet verder te groeien in het specialisme in haar markt heeft de directie besloten het succes van Veldhuis Media verder te ontwikkelen op een andere locatie in een andere gemeente. Alle 94 medewerkers zijn op de hoogte gebracht van de plannen.

Het bedrijf zal zijn verhuizing vanaf januari 2022 inzetten, en de bedrijfsvoering gaan voortzetten in de gemeente Meppel. In Meppel werd een bedrijfspand gevonden wat zeer geschikt is voor een drukkerij-binderij bedrijf. In het verleden is al een grote drukkerij in dat pand gehuisvest geweest. Het pand heeft dan ook voldoende infrastructuur om als drukkerij-bedrijf weer verder te kunnen groeien. Veldhuis Media verhuisde zijn activiteit in 2008 al eens vanwege groei mogelijkheden, toen nog binnen de gemeente Raalte en is nu toe aan een volgende stap.

De nieuwe locatie kent een productievloer oppervlak van ruim 8300m2, terwijl het bedrijf nu slechts 4200m2 tot zijn beschikking heeft. Op de nieuwe locatie zal direct worden uitgebreid met extra drukcapaciteit. De aanschaf van twee nieuwe 8-kleuren drukpersen is onderdeel van een fors investeringsprogramma. De drukkerij zal in 2022 met zijn 37 druktorens in het B-1 formaat in het nieuwe onderkomen zijn specialisme in de markt verder uitbreiden en vormgeven.

De werkgelegenheid voor alle 94 medewerkers in de onderneming staat niet onder druk. Het bedrijf ziet graag alle medewerkers op de nieuw locatie verschijnen om verder te bouwen. De werkgelegenheid op de nieuwe locatie zal in de komende jaren verder groeien. 

Wethouder Henk ten Hulscher: “Het feit dat Veldhuis Media zich in Meppel gaat vestigen, is goed nieuws. Het is een positieve impuls voor de werkgelegenheid. De gemeente Meppel heeft de sterkte lokale economie in Drenthe; dat maakt dat Meppel een goede plek is voor bedrijven om zich te vestigen. Het feit dat Meppel een rijke drukhistorie kent en er een bedrijf naar Meppel komt in die sector, maakt het plaatje compleet. Ik wens de medewerkers en directie van Veldhuis Media succes met de verhuizing. Van harte welkom in Meppel!”

 

 


  • High-Tech Offset
  • Snelle productie
  • Vast contactpersoon